De Muziekwinkel

Toen wij een paar jaar geleden op koninginnedag voor weinig geld een gitaar zagen liggen, zagen we daar meteen mogelijkheden in om daar iets mee te doen.

Thuis gekomen zijn we meteen gaan schetsen, en daar is de muziekwinkel uitgekomen, want het onderwerp moest natuurlijk wel iets met de gitaar te maken hebben.

Muziekwinkel

De gitaar was meteen ook onze beperking, want veel ruimte hadden we niet. Leo is eerst begonnen met het maken van een zo groot mogelijke kast binnen de beschikbare ruimte.

Muziekwinkel

Voor een muziekwinkel heb je niet veel ruimte nodig, maar het was toch passen en meten. We zijn speldjes gaan verzamelen van muziekinstrumenten, en Leo is begonnen met het maken van de meubels en de inrichting.

Muziekwinkel

We maakten een scharnierende voorkant met een etalage en een stoep ervoor. Zo konden we op een vrij kleine ruimte toch nog heel veel kwijt. In dit project konden wat minder zelf maken dan in andere projecten, maar daar ging het ons niet om. Het ging meer om het grappige van een muziekwinkel in een gitaar.

Muziekwinkel

Dit project heeft als voorbeeld gediend voor de nieuwste wedstrijd in het tijdschrift ‘Poppenhuizen en Miniaturen’, waarbij je iets in de schaal 1:12 of 1:24 moet maken in een originele verpakking.

Muziekwinkel

We hopen dat het veel mensen zal inspireren om mee te doen!

Leo en José Mallie