Ollie's Pet Shop

Zo’n zes jaar geleden waren wij toe aan een nieuw poppenhuis.
Al gauw kwamen wij op het idee van een dierenspeciaalzaak.

Wij zijn gaat kijken bij dierenwinkel ‘Dobey’ en schoten daar een aantal fotorolletjes vol. Vooral de kleuren en daardoor de vrolijke uitstraling spraken ons erg aan. Wij wilden geen kopie van deze winkel maken, maar wel de juiste sfeer overbrengen en heb daarom ook foto’s bij ‘Black and White’ gemaakt. Daar hebben ze ook een trimsalon, en gelijk was het idee geboren om ook een trimsalon aan de dierenwinkel toe te voegen.

Ollie's Pet Shop

We zijn begonnen met het verzamelen van folders en het opmeten van de diverse verpakkingen, zodat we deze in 1:12 na konden maken. Door de grootte van de winkel moest er ook een opslagruimte komen, dus hebben we er een etage op gezet met een opslagruimte, kantoor, keuken en toilet. Het dakterras maakt de bovenetage wat gezelliger.

Ollie's Pet Shop

Leo heeft zorg gedragen voor de bouw van het huis, de aanleg van de elektriciteit en het maken van de meubels en José zorgde vervolgens voor de inrichting en afwerking. De verpakkingen zijn allemaal nagetekend en dus niet op de computer gescand. De stoffen mandjes en de krabpalen zijn allemaal zelf gemaakt. Leo maakte al het meubilair zelf (de toonbank, de vrieskist, de tafel, wasbak en kastjes in de trimsalon, de trap, de rekken boven, het bureau, de stoel, het keukenmeubilair, het aanrecht, de schuttingen op het dakterras, de schuur….enz). Ook de blikje zijn door Leo van aluminium gedraaid en vervolgens door José van etiketjes voorzien.

Ollie's Pet Shop

Ook het speelgoed, de halsbandjes en de kauwbotjes zijn zelf gemaakt. Aan de linkerkant is de knaagdieren afdeling. Alle pakken hooi, stro en zaagsel en de pakken voer zijn zelf gemaakt. Ook de planten op het dakterras zijn zelf gemaakt.

Ollie's Pet Shop

Leo probeert altijd om de bedrading van de verlichting zoveel mogelijk weg te werken. Je ziet dan ook geen draden lopen. Hij heeft een systeem bedacht op basis van contacten, zodat het licht uit gaat als je het dak er af haalt , en weer aan gaat als je het er weer op zet. Ook is het huis uit elkaar te halen, zodat we er van alle kanten goed bij kunnen.

Ollie's Pet Shop

Wij zijn er een flink aantal maanden ontzettend fanatiek, alle vrije uurtjes aan bezig geweest. De dierenwinkel werd steeds leuker en wij steeds enthousiaster.

Ollie's Pet Shop

Uiteindelijk moest de winkel ook een naam krijgen. Toen een jaar geleden onze rode kater Ollie overleed, was de keuze snel gemaakt; het moest Ollie’s Pet Shop worden! De firma ‘Logo’s en Letters’ heeft voor ons de logo’s op de ramen gemaakt. Het was een feest om aan dit poppenhuis te werken.

Op de manifestatie ‘Arnhem Poppenhuisstad’ beloond met de eerste prijs, een zilveren miniatuur beker!

 

Leo en José Mallie

Ollie's Pet Shop
Ollie's Pet Shop
Ollie's Pet Shop
Ollie's Pet Shop
Ollie's Pet Shop
Ollie's Pet Shop
Ollie's Pet Shop
Ollie's Pet Shop
Ollie's Pet Shop
Ollie's Pet Shop
Ollie's Pet Shop
Ollie's Pet Shop