Sinterklaas

Al enkele jaren geleden hebben wij een tafereel gemaakt van Sinterklaas en Zwarte Piet. Daar hebben wij elk jaar weer veel succes mee bij de kleintjes.

Toen de nieuwe wedstrijd werd uitgeschreven door het tijdschrift ‘Poppenhuizen en miniaturen’ met als onderwerp iets te maken in een originele verpakking, wisten wij eigenlijk geen leuk onderwerp te bedenken. Uiteindelijk kozen we ervoor om het bestaande huis in de zak van Sinterklaas te gaan maken. Achteraf bleef die oplossing iets minder makkelijk dan we dachten, want we moesten een hele nieuwe kast bouwen, aangepast aan de maat van de zak. De maat van die zakken (we hebben er verschillende gekocht) viel erg tegen. Daardoor hadden we qua breedte minder ruimte dan in ons oude huis. We moesten het bureau smaller maker en wat meubels veranderen of zelfs weglaten.

Sinterklaas

Daarentegen hebben we er een open haard bij gemaakt en besloot ik om de pakken van de Pieten opnieuw te maken. Allemaal extra werk, maar daardoor kreeg het poppenhuis wel weer een hele andere, warmere uitstraling dan daarvoor. De belangrijke dingen, zoals de knutsels aan de muur (kopieën van de knutsels die onze zoon op de kleuterschool maakte) en de verlanglijstjes van de kinderen op het prikbord bij Zwarte Piet zijn natuurlijk gebleven. Ook hebben wij meer speelgoed gekocht en overal cadeautjes neergelegd. Hier en daar staan zakken met cadeautjes, klaar om bij de kinderen afgeleverd te worden.

Sinterklaas

Op het bureau van Sinterklaas staat natuurlijk een foto van zijn paard en aan de muur hangen foto’s van zijn Pieten. Boven, op de inpakkamer, het domein van zwarte Piet, hangen foto’s van Sinterklaas. Achter het raam zie je de ‘maan schijnen door de bomen’, vooral goed te zien als de lampjes branden. Zo proberen wij het ‘5 december gevoel’ op de kijker over te brengen.

Sinterklaas

Piet is druk bezig met het inpakken van de cadeautjes voor 5 december. Hopelijk zal het hem, zoals elk jaar, lukken om alles op tijd klaar te krijgen! Met de hulp van al zijn collega’s en de steun van sinterklaas zal dat vast geen probleem zijn!